SM-TOKO 2016


Viime viikonloppuna 23.7. Laukaalla järjestettyyn tottelevaisuuden eli TOKOn SM-joukkuekisaan matkasi viisi aktiivista koirakkoa seuraamme edustamaan.

Joukkue valmistautui koitokseen harjoittelemalla etukäteen ns häiriöharjoituksin, koska tiedossa oli, että suurtapahtumassa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista häiriötä ja tilannetta. Niin kävi tänäkin vuonna, mutta onnekkaasti suurimmilta häiriöiltä joukkueemme jäsenet säästyivät.

Ensimmäisenä kehään pääsi novascotiannoutaja Novamian Rose Moonstone "Rose" ja Anu Kivioja. Voittajaluokan paikallaolo sujui kiitettävästi, mutta ruutuunlähetyksessä Rose ei kuullut pysäytyskäskyä ja juoksi yli ruudun. Hienosti Anu kokosi itsensä seuraaviin liikkeisiin ja koirakko sai vielä tuloksen vaativasta luokasta.

Alokasluokassa kisasivat Kaisa Yli-Parkas lainakoirallaan belgianpaimenkoira groenendael-rotuisen Qojotes Chocko Storm "Vienon" kanssa tehden varmaa, tasaista ja hyvää suoritusta saaden kolmannen ykköstuloksen alokasluokasta ja sitä myötä myös TK1 koulutustunnuksen. Tuomari taisi erityisesti pitää suorituksesta, koska hauskuutti Kaisaa kehässä iloisella jutustelulla.

Toisena edustajana alokasluokassa starttasi Susanna Kariniemi nuoren belgianpaimenkoira tervueren Rastanpoika-Remun, Curatrix's Ares, kanssa. Koiran kokemattomuus vielä näkyi alussa, mutta reippaasti Susanna tuki nuorta kisakaveriaan läpi kokeen ja pari liikettä, kapulan pito ja luoksetulo, suoriutuivat erinomaisesti täysillä pisteillä. Kakkostulos tällä kertaa, eikä ykkönen kaukana ollut.

Joukkueen ainoana kisaajana avoimessa luokassa oli Kaarina Pesonen ja sileäkarvainen collie Frilla, Meiningin Kukkurukuu. Paineita aiheutti se, että tuloksen saadakseen joukkueen on saatava tulos ALO-, AVO- ja VOI-/EV-luokista. Hyvin Kaarina selvitti haastavat tilanteet, joita lisäsi myös kehien välillä sattunut namihäiriö. Koiran törmäyksessä apulaiselta (= allekirjoittanut) tippuneet namit jäivät hyvin Frillan mieleen ja houkuttivat koiraa, mutta Kaarina osoitti oivasti kykynsä hallita koira kehässä tällaisessakin tilanteessa. Keltainen merkkikartio jäi tällä kertaa Frillalta huomaamatta, mutta muuten sarja oli oikein hyvä: paikallaolo, kaukokäskyt ja ruutu kiitettävin arvosanoin.

Viimeisenä joukkueen jäsenistä pääsi esiintymään Henna Hautakoski ja valkoinenpaimenkoira Woody, Kowhai Noname Warrior. Hennan iloinen asenne ei pienistä epäonnistumisista lannistu. Muutama epäonninen liike verotti tulosta, mutta iloa aiheutti ne hienosti onnistuneet liikkeet: tunnistusnouto, ohjattu nouto ja luoksetulo. Niissä Woodyn meno näytti siltä mitä treeneissäkin olemme tottuneet näkemään.

Kokonaissijoitus joukkuekisassa tänä vuonna oli 25/43. Ilahduttavaa oli että jokainen joukkueen jäsen suoritti osuutensa reippaasti alusta loppuun, keskeyttämään ei yksikään joutunut. Kokemusta kartutetaan ja osa joukkuelaisista oli jo seuraavana päivänä uudelleen treenikentällä suunnittelemassa ensi vuotta ja joukkuetreenejä!

- Leena Partanen (se köpelökourainen apupalkkaaja)

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Sievin Kennelkerho

Sievin Kennelkerho on rekisteröity yhdistys, joka on toiminut jo vuodesta 1993. 
Olemme Kennelliiton jäsenyhdistys ja kuulumme Keski-Pohjanmaan kennelpiiriin. Lisäksi olemme Suomen Agilityliiton jäseniä. 

Nähdään Facebookissa

Sievin Kennelkerhon virallinen facebook-ryhmä, sekä toimikuntien omat sivut. Kysy treeniseuraa, tsekkaa tapahtumat.

  • s-facebook
Oikopolut