Tytin neljä vinkkiä aloittavalle rallyharrastajalle

Kymmenkunta reipasta rally-tokoharrastajaa kokoontui maanantai-iltana Jokikylän koululle Sieviin RTK-keskusteluiltaan. Ammattitaitoisena ohjaajana Rally-Tokon ylituomarin ominaisuudessa vieraili Tytti Lintenhofer Koirakoulu Easy Dogista. Illan aikana ehdittiin käydä läpi esimerkiksi ohjaajan varusteet, sallitut avut, sekä virheet, joihin saattaa huomaamattaan sortua. Rally-tokon säännöt, käytännöt ja arvosteluperiaatteet aiheuttivat vilkasta keskustelua. Videoiden avulla tutkittiin yleisimpiä kokeissa eteentulleita tilanteita, ja samalla opimme mahdollisimman tehokasta uusimismahdollisuuden hyödyntämistä. Siinä ohessa tietysti tietysti opittiin sekin, milloin ei ehdottomasti kannata ottaa riskiä uusinnan suhteen.

Arvostelun osalta Tytti avasi solmutilanteita, joita ratkottiin käyttäen apuna kilpailuohjetta ja osallistujien kokemuksia, ja erilaisista virheistä ja tietoisista valinnoista käytiin vilkasta keskustelua laidasta laitaan. Myös erilaisten koirakoiden ominaisuudet ja siten myös tasa-arvoiset mahdollisuudet samoihin pisteisiin saivat harrastajat mietteliäiksi. Tytti kuitenkin korosti, että suoritusta arvioitaessa huomioidaan niin ohjaajan kuin koirankin yksilöllinen temperamentti ja ominaisuudet, mikä lohdutti meitä paikallaolleita suuresti: todistajien läsnäollessa on todettu, että niin chihuahuan kuin tanskandoginkin kanssa on mahdollista päästä samaan maineeseen ja menestykseen rally-tokon saralla.

Kaikenkaikkiaan illasta jäi hyvä fiilis, ja varmaan jokainen paikallaollut sai ajattelemisen aihetta ja vinkkejä tulevaan harjoitteluun ja erityisesti kisaamiseen. Herkullisen omenapiirakan lisäksi myös vilkas keskustelu keräsi kiitosta osallistujilta. Täytyy siis tänäänkin todeta, että jälleen kerran iso kiitos kaikille mukanaolijoille, hauskaa oli!

Ja niin, lopuksi vielä luvatut Tytin Neljä Kuumaa Vinkkiä aloittavalle rally-tokoharrastajalle:

1. Tehkää aina häntä heiluen ja iloisesti; rally-toko on iloinen laji. Kehua saa ja kannattaa.

2. Tärkeintä radalla ei ole nopea aika ja eteneminen, vaan harjoitelkaa tekniikka kuntoon ensin. Huolellisesti opetellut tehtävät sujuvat radalla nopeammin ja ilman turhia virheitä.

3. Tutustu huolellisesti kilpailuohjeeseen, kyltteihin ja muuhun saatavilla olevaan materiaaliin. Huomaat, missä kohtaa voit auttaa koiraa selviytymään tehtävästä paremmin ja toistaalta monet virheet voi välttää, kun toimintaohjeet on selvät.

4. Rataan tutustumisessa voi tuomarilta vielä kysyä mieltä askarruttavia asioita liittyen niin rataan kuin suoritukseenkin. Mikäli aihetta on, tuomari varmasti mielellään tekee rataan kohtuullisia muutoksia.

Tytti esitteli elävin esimerkein mitä radalla voi ja ei voi tehdä :)

Upea panoraama, josta osa osallistujista valitettavasti jäi uupumaan.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Sievin Kennelkerho

Sievin Kennelkerho on rekisteröity yhdistys, joka on toiminut jo vuodesta 1993. 
Olemme Kennelliiton jäsenyhdistys ja kuulumme Keski-Pohjanmaan kennelpiiriin. Lisäksi olemme Suomen Agilityliiton jäseniä. 

Nähdään Facebookissa

Sievin Kennelkerhon virallinen facebook-ryhmä, sekä toimikuntien omat sivut. Kysy treeniseuraa, tsekkaa tapahtumat.

  • s-facebook
Oikopolut