NOSEWORK

Kurssit:

NOSEWORK treenit.
-Nosework ryhmätreenissä tehdään nimensä mukaisesti etsintää Nosework- hydrolaateilla.
-Treenit sopivat koirakoille, joille Eucalyptus- hydrolaatti on tuttu etsintäkohteena.
-Tämä on matalan kynnyksen treeniä, jossa Sievin kennelkerhon harrastajat itse toimivat vetäjinä vuorotellen. Mukaan on siis helppo tulla!
-Tarkoitus on saada lisää harrastajia lajin parin Sievin kennelkerhon vaikutusalueella, ja samalla valmentaa nykyisiä harrastajia tuleviin nosework kokeisiin!
-Treenikertoja on 5kpl, ja ne ovat eri paikkakunnilla vetäjien kotipaikan mukaan seuraavasti:
– 11.9. Kannus klo 12-14; ajoneuvoetsintä osioita; treenin vetäjä on Asta Rekilä-Suni
– 25.9. Nivala; ulko- ja sisäetsintä osiot; treenin vetäjä; Jonna Parkkinen
– 9.10. Sievi; ulko- ja sisäetsintä ja laatikko osiot; treenin vetäjä Sara Eerola
– 16.10. Ylivieska/Raudaskylä klo 12-14; ulko- ja sisäetsintä ja ajoneuvo osiot; treenin vetäjä Jaana Seppälä
– xx.11. Kalajoki; ulko- ja ajoneuvoetsintä osiot; treenin vetäjä Heidi Pasanen
-Osoitteet ja opastuksen etsintäpaikoille saat noin viikkoa ennen tapahtumaa. Treenin kesto on kerrallaan noin 1-2h. Osallistujamäärä on rajoitettu 6 koirakkoon per etsintäkerta.
-Treenin vetäjä tekee piilot, ja tuomaroi ne. Mahdollisuun oman suorituksen ottamiseen videolle muiden osallistujien avullla!
-Hinta on 4e jäsen/krt tai 8e EI jäsen/krt.
-Treenin voi myydä, jos estyt tulemasta.
-HOX Juoksunarttu voi osallistua etsintöihin viimeisenä ja housut jalassa!

1.LK KURSSI
3 kerran kurssi,
max 4 koirakkoa.
Kesto n. 60min.
Paikka Sievi ja Kannus.
Kello 18-19.
Hinta jäsenelle 25€, ei-jäsenelle 30€
15.10 Sievi, Koiraurheilukeskus Sievä
22.10 Kannus
29.10 Sievi, Koiraurheilukeskus Sievä

Kurssille osallistuvan koiran osattava jo eukalyptuksen haju ja oltava jonkinlainen ilmaisu tai ohjaajan tiedettävä, milloin koira löytänyt. Kisanomaista treeniä 1lk tasoisesti etsien eucalyptushydrolaattia ja vahvistetaan ilmaisua ja nopeutta.

Koiralle parasta aktivointia on sellainen, mikä vihdyttää ja käy kuin itsestään. Haisteleminen on jokaiselle koiralle luontaista ja koirat ovatkin erittäin tarkkoja tunnistamaan eri hajuja. Koiria on koulutettu ihmisen avuksi löytämään homeita, syöpiä ja jopa koronaa.

Koiran nenä on tarkkaakin tarkempi, ja varmasti ensimmäistä kertaa kokeillessasi hämmästyt, kuinka nopeasti koira oppii mitä sen pitää etsiä. Niin, nuuskutellahan se jo osaa, joten meille jää vain tehtäväksi kertoa, että mitä ollaan hakemassa. Sen lisäksi että nosework on hauskaa, se voi olla myös erittäin hyödyllistä.

Nosework-harrastajat seurassamme järjestävät kimppatreenejä niin laatikkoetsinnän, sisä- ja ulkoetsintöjen kuin ajoneuvoetsintöjenkin parissa. Sievässä siihen kaikkeen on ihan erinomaiset tilat! Myös epävirallisia ja virallisia hajutestejä on tulollaan.

Tervetuloa kokeilemaan! Laji on leppoisa, eikä vaadi koiralta tai ohjaajalta muuta kuin olemassaolevan nenän. Ja itseasiassa riittää, että edes koiralla on. 


Yhteyshenkilö:

Nina Saajossalo