Siirry suoraan sisältöön

TOKO SM -kisat

  • tehnyt

Viime viikonloppuna pidettiin TOKOn SM kisat Mikkelissä. Aikasin aamulla Sievin joukkue saapui paikalle valmistautumaan pitkään ja helteiseen päivään. Osa koirakoista oli lähtenyt jo klo 3.00 aikoihin aamusta ajelemaan kohti Mikkeliä, joten päivästä oli tulossa monelle pitkä. Säätiedotukset lupasi koko päivälle yli 30 asteen hellettä ja sitähän riitti. Onneksi saatiin teltat ja aurinkopeitteet viriteltyä niin, että koirat pystyi olemaan varjossa koko päivän (vaikka ei se varjo missään välissä viileä ollutkaan). Sopivia viilennys keinoja löytyi – uimaranta, viilennyspeittoa ja märkiä pyyhkeitä.

Joukkueen kisat alkoivat heti aamusta ennen kymmentä, kun voittajaluokan koirat lähtivät paikallaoloon. Kuumalla kentällä molemmat, sekä Kiki että Sulo suoriutuivat loistavin pistein. Sen jälkeen saatiinkin odottaa iltapäivään, ennen kuin oli muiden suoritusten vuoro.

Karoliina ja Sulo
Minna ja Kiki

Ensimmäisenä päivän tauon jälkeen kehään pääsivät voittajaluokan koirakot Karoliina & Sulo ja Minna & Kiki. Molemmat jaksoivat loistavasti tsempata kaikki kehät läpi ja pisteitä saivat hyvin. Harmillisesti molemmilta tunnistusnouto meni nollille, mutta siitä huolimatta kummallkin hieno VOI2 tulos – Sulo 237,1 ja Kiki 236,4. Molemmat sijoittuivat kokonaiskisassa 10 parhaan joukkoon!

Seuraavaksi kehään riensivät alokasluokan koirakot Tiina & Riemu ja Saana & Inni. Riemulle paksun turkin myötä suoritus oli varmasti raskas, mutta aivan äärimmäisen upeasti koira suoriutui jokaisesta liikkeestä todella mallikkaasti. Joukkueen “mummokoira” Inni ei juuri helteestä välittänyt ja jaksoi kaikki kehät upeassa vireessä. Molemmille TK1 hienoilla pisteillä – Riemu 174 ja Inni 189,84.

Tiina ja Riemu
Saana ja Inni
Kaarina ja Yumi

Joukkueen viimeinen pari oli Kaarina & Yumi. Lämpö verotti Yumin hienoa työskentelyä ja siitä koitui pari 0 liikettä, mutta muuten Yumi suoriutui liikkeistä hyvin. Pisteitä 6,5-10 väliin. Tulokseksi Yumille AVO2 pistein 233,6.

Kaiken kruunasi vielä lopuksi tieto siitä, että Saana ja Inni sijoittuivat alokasluokan 3. sijalle ja siten pääsivät palkintokorokkeelle asti. Aivan huikeaa yhteistyötä ja mahtava saada taas Sievin Kennelkerho palkintosijoille! Kokonaissijoituksissa Sievin Kennelkerho pääsi 16 sijalle. Ei ollenkaan huono sijoitus, kun joukkueita oli yhteensä 38.

Kiitos vielä kaikille mukana olleille! Päivä oli varmasti raskas monelle, mutta yhdessä kun ollaan, niin naurua ei Sievin Kennelkerhon teltalta puuttunut. Onnittelut vielä kaikille ja ensi vuonna uudestaan!

Jojo Iida