Siirry suoraan sisältöön

Yhteistyössä on voimaa!

  • tehnyt
Sievän ilmakuvaa heinäkuulta 2017

Eilen oli jälleen yksi suuri päivä Sievinkennelkerhon ihanan Sievä hankkeen kannalta. Lions Club Sievi kokoontui Sievään ja seuran puheenjohtaja Henna oli esittelemässä heille hankettamme. Siinä esittelyn lomassa kävivät tunteet melkoista vuoristorataa, meillä on takanamme uskomaton vuosi! Tällä blogikirjoituksella johtokunta haluaa jakaa tätä tunnetta myös kaikille meidän jäsenillemme, talkoolaisille ja jokaiselle, joka on joltain osin ollut auttamassa meitä tässä suuressa haaveessamme jota saamme jo osittain elääkin.

Muutamaa päivää vaille vuosi sitten kirjoitimme kauppakirjat Sievän tontista ja rakennuksista. Ennen kauppakirjojen tekoa oli johtokunta työskennellyt hankkeen eteen jo puolisen vuotta. Leader raha oli anottu ja myönnetty, Sievin kunta oli saatu takaamaan hankkeelle elintärkeää lainaa ja Keski-Pohjanmaan Kennelpiiri oli suostunut yhdeksi hankkeen tukijaksi taloudellisella puolella. Jokainen näistä yhteistyökumppaneista oli elintärkeä pienelle seurallemme ja jokainen “kyllä”- vastaus tuntui kuin lottovoitto olisi tärähtänyt tilille.

Kauppakirjojen teossa meillä oli talkoomeiningillä apuna Tuomo Junttila Kalajokilaakson kiinteistöpisteestä. Hänen ammattitaitonsa oli vahvana tukena myös monessa muussa hankkeen alkuvaiheen paperityössä. Rohkein mielin kauppakirjat kirjoitettiin ja ehkä puolen tunnin viiveellä kauppakirjojen kirjoituksesta päästimme metsän ja risukon raivuu porukan vauhtiin. Viikon sisällä kaupoista oli jo maanrakennus Takanen töissä ja me talkoilemassa hallia tyhjäksi turhista romuista. Hallin rakennuslupia odotettiin kuumeisesti ja koska ne hieman venyivät, käytettiin alun talkoointo rännien laittoon niin taloon kuin halliinkin. Välissä autettiin maanrakennuksessa siinä missä käsipelillä pystyimme. Myös maanrakennus Erkkilä Nivalasta kävi apuna noutamalla kannot pois tontiltamme. Marras-Joulukuussa 2016 saimme rakennusluvat halliin ja siitä alkoi melkoinen vipinä. Seinät ja katto paikattiin, ikkunat asennettiin, halli pestiin ja maalattiin, nikkaroitiin Muhola Oy:n lahjoittamia peltejä sekä Puumestan antamia tuulensuojalevyjä. Jämptijuttu kävi asentamassa osin sponsorointina saadut ilmalämpöpumput halliin. Lopulta halliin kannettiin Hoitola Susanin lahjoittama keinonurmimatto ja se täytettiin kumirouheella. Tammikuussa 2017 halli vihittiin käyttöön! Hallin jälkeen siirryttiin talkoissa kerhotalon kimppuun ja tehtiin sille niitä pieniä ja suurempia parannuksia joilla se alkoi palvella meidän käyttötarkoituksiamme. Portaat tarroitettiin ja Sorvipoikien lahjoittamat kaiteet asennettiin, ikkunoihin asennettiin turvalasikalvoja ja yläkertaan nikkaroitiin yksi makuukammari lisää. Sievässä tarvittavaa kalustoa ja tekstiiliä saatiin upeasti lahjoituksina niin seuralaisilta kuin Nivalan kaupungiltakin. Kerhotalo alkoi tuntua kodilta <3 Keväällä maan sulettua iskettiin taas voimamme pihalle. Maanrakennus palasi töihin ja me nikkaroimme väliaitoja, roudasimme legendaarisen ulkovessamme vanhalta kentältä Sievään, kuljetimme hankkeen alkuvaiheissa Ylivieskan Citymarketista lahjoituksena saadut kärrykatoksen Nivalan säilytyspaikasta Sievään sekä kokosimme ne, perkkasimme Sievän lenkin polun kuntoon, keräsimme hiki virraten kivet ja kannot nurmialueilta sekä tasoitimme ne rautaharavoin sekä kylvimme nurmet ja loppukesästä pääsimme hieman paikkaamaankin nurmikenttää tasoitustalkoissa 😉 Pari pihapolkua talkoilimme kottikärrymeiningillä ja muutoinkin siistimme piha-alueen melkoisen fiksuun kuntoon. Ja kaiken tämän ohella, me pyöritimme yhdessä Sievin kennelkerhon normaalia toimintaa jolla takasimme sen, että olemme pystyneet tarjoamaan jäsenistöllemme sitä harrastusta jota varten tätä paikkaa rakennetaan sekä varmistamaan sen, että lainanmaksut kulkevat ajallaan ja seuramme on taloudellisesti turvallisilla vesillä! Eihän me ihan terveitä olla 😉 Tai ainakin selvästi monessa Sievin kennelkerholaisessa ja heidän perheessään virtaa vahva talkoolaisen veri, josta voi olla ylpeä!

Lions Clubin väkeä varten johtokunta laski talkootuntien määrän, joka tällä hetkellä oli hankkeeseemmme käytetty. Yli 1200 talkootyötuntia! Se vastaa siis noin 150 täyttä työpäivää ilman taukoja! Tarkoittaa siis yhden ihmisen lähes puolen vuoden täyttä työtä tai vastaavasti 24 ihmisen täyden työviikon panostusta yhteisen hyvän eteen. Huh huh! Ei ole kumma, jos hieman talkoolaisten jaloissa painaa ja kun samalla on tosiaan pyöritetty yhdessä seuran kesän kisat kolmen eri lajin osalta, vedetty kursseja ja koulutuksia sekä pidetty monenlaista muuta toimintaa – lähes päivittäin.

Sievin kennelkerhon johtokunta haluaa tämän blogikirjoituksen myötä välittää kiitoksena jokaiselle joka on uhrannut omaa aikaansa hankkeemme eteen. Jokainen talkootyötunti on ollut kultaakin kalliimpi ja vienyt hanketta eteenpäin. Ilman talkoohenkeä, ei olisi koko Sievää. Nyt ollaan matkalla kohti talvea ja viimeisten hanketalkoiden jälkeen keskitytään hetki seuran normaaliin toimintaan, kursseihin ja treeneihin. Ensi keväänä jatketaan kun talvi ollaan hieman levätty ja pyritään tekemään hommat loppuun: aidan rakennus, luonnetestialue ja muutamat muut pienemmät hommat odottavat meitä siellä. Loppuvuodesta toivottavasti saamme hanketalkoot pakettiin ja voimme alkaa keskittymään Sievän ja kennelkerhon normaalitouhuihin 🙂

Niin ja mitenkäs se Lions Club Sievi nyt liittyikään tähän kaikkeen? 😉 Kennelkerhon johtokunta on kesän aikana pistänyt merkille, että seuran runsas toiminta ja siinä ylimääräisenä olevat hanketalkoot ovat kuormittaneet montaa. Pieni talkooväsymys alkaa olla nähtävillä ja sen vuoksi johtokunta katsoi, että nyt voisi olla oikea aika pyytää hieman apua. Lions Club Sievi kokoontui päättämään, olisivatko he se taho joka hieman keventäisi seuramme talkootaakkaa ja lähtisi rakentamaan Sievän halliin suunnitellun varastopatin. Lions Club Sievin väki oli otettu tekemästämme talkootyöstä ja äänestivät yksissä tuumin, että he ovat se taho, joka meitä auttaa. Mahtava uutinen koko Sievin kennelkerhon väelle! Ensi keväänä Lions Club Sievin joukot tavataan Sievässä rakennustouhujen merkeissä ja varastopatti hallin kylkeen nousee paikalleen. Saunan on luvattu lämpeävän näille leijonille. Me olemme sydämemme pohjasta kiitollisia tästä avusta, iso kivi on pudonnut harteiltamme! Siis kiitos tuhannesti Lions Club Sievi, keväällä tavataan! 😉

Tähän alle olemme keränneet kuvia hankkeen eri vaiheista. Ne kertonevat enemmän kuin tuhat sanaa siitä, mitä me olemme saaneet yhdessä aikaan kuluneena vuonna. Välistä voi jopa hieraista silmiään, että oikeastiko näistä kuvista on lähdetty liikkeelle 😉

Halli lähellä lähtötilannetta. Miettikää! 😉

Halli kun ylimääräinen roju on roudattu pois ja kanahäkkipalapelit purettu.

Hallin välisiivoustalkoot

Villoja seiniin!

Lujalevyjä puuttuvien ja rikinäisten päälle ja valotkin on ilmestyneet kattoon sekä ikkunat paikalleen. Puoli hallia on myös pesty, kuten katosta hyvin näkee 😉

Maalattu halli

Nurmimaton asennusta.

Kumirouheen mattoon hieromistalkoot.

Valmis halli on niin Sievä! <3

Ensimmäinen vierailu tulevalla tontilla ja haaveet lähti kasvamaan, että tähän tulee meidän oma kivituhkakenttä!

Moton jäljiltä kivituhkakentän paikkaa.

Kaivinkoneen ensipuraisut kivituhkakentän paikalle. Näkymä siis hallin suunnalta naapurin aitalle päin.

Kivituhkakentän pohjamurskeet laitettuna ja tiivistettynä. Välissä tietysti salaojat ja kankaat. Kiviaitakin on noussut kentän laidalle!

Valmis kivituhkakenttä kesltä 2016. Kuva naapurin aitalle päin.

Valmis kivituhkakenttä kera väliatojen hallille päin elokuulta 2017.

Nurmikentän paikkaa metsän ja pusikon raivuun jäljiltä.

Nurmikentän paikka marraskuulta 2016

Nurmikenttä keväällä 2017

Nurmikenttä mullan tuonnin jälkeen. Tässä vaiheessa meidän ahkera talkooväki iski kiinni ja lähti keräämään kivet, kannot ja muut ylimääräiset kasvustot pois sekä alue tasattiin rautaharavoin.

Tasoitettu multa nurmikentällä.

Nurmikenttää ennen paikkaustalkoita 🙂 Komiasti lähti ruoho kasvamaan!

Näkymä talon liittymästä hallille päin ensivierailulla maaliskuussa 2016

Puun ja risukon raivaustiimi on päässyt vauhtiin!

Piha-alue aukeaa!

Suuri päivä, kun kaivinkoneet saapuivat tontille!

Parkkipaikan pohja alkaa ilmestyä. Halliin laitettaan tikkaiden perusteella rännejä paikalleen lokakuussa 2016.

Parkkipaikan ensimurskeet ovat saapuneet. Taustalla näkyy myös kun kivituhkakentän paikka alkaa selkeytyä.

Parkkipaikan pohjatyöt laajenevat. Hallissa on rännit paikallaan.

Lisää parkkialuetta.

Ensimmäisenä suurtalkoopäivänä kävi lumi maassa. Vino kuusi on ilmestynyt pihapiiriin. Sen piti olla siinä vain hetki 😉

Parkkipaikka halliin päin loppuvuodesta 2016. Kivituhkakenttä näkyy myös saaneen murskeen pohjalleen. Halliin on tullut ikkunat ja ilmalämpöpumput. Maanrakennus lopetti tältä vuodelta.

Näkymä hallille päin keväällä 2017

Näkymä liittymästä hallille päin lokakuulta 2017. Hallin ovi on saanut komean mustan värin. Seuran ulko WC on löytänyt paikkansa ja saanut uudet värit pintaansa. Hallin vierelle on ilmestynyt polku ja hallin ja talon välinen nurmialue on alkanut kasvaa komeasti vihreää!

Ensinäkymät talolle päin maaliskuulta 2016.

Näkymä talolle päin lokakuulta 2016. Parkkipaikkaa on jo alettu tehdä hallille päin. Talo on saanut rännit.

Näkymä talollepäin suurtalkoo päivältä. Parkkipaikan pohjat on tehty myös talon puolelle.

Parkkipaikka tiivistettynä loppuvuodelta 2016.

Näkymä talolle päin keväältä 2017. Väliaitojen maalaustalkoot menossa pihalla.

Näkymä talolle tielittymästä lokakuulta 2017. Ylimääräiset rakennustarpeet on viety omille paikoilleen. Talon ympärysnurmi on päässyt kasvamaan.

Kun näitä kuvia katsoo nyt taaksepäin, on vaikea uskoa, että kaikki tämä me on yhdessä tehty vajaassa vuodessa! Ja kaikki se työ mitä ei ole tajuttu ikuistaa valokuviin! Jos nyt joku sanoisi, että aloitetaanpa alusta…. 😉

Mielessä on vain yksi sana: kiitos!