Siirry suoraan sisältöön

Piirinmestaruuksien viikonloppu!

  • tehnyt

Viime viikonloppu ja sen ympäristö oli melkoista piirinmestaruuskilpailuiden hulinaa ja tänä vuonna myös Sievin kennelkerhon väen juhlaa. Lauantaina kilpailtiin agilityn, sunnuntaina rally-tokon ja maanantaina TOKOn piirinmestaruuksista.

Lauantaina agilityn piirinmestaruuskilpailuja vietettiin Kokkolassa Keski-Pohjanmaan koirakillan isännöiminä. Tuomarina kisoissa toimi Petteri Kerminen. Sievistä oli saatu paikalle edustus kaikkiin muihin säkäluokkiin paitsi pikkumakseihin.

Pikkuminit aloittivat urakkansa kahden koirakon voimin komeasti juosten ensimmäiseltä piirinmestaruusradalta puhtaat nollat. Toinen piirinmestaruusrata sujui yhtä mallikkaasti ja niin voimme onnitella pikku-minien piirinmestaruudesta vuodelta 2018 Maria Myllylää ja jacrusselinterrieri Niklasta!! Komeasti hopealle sijoittui myös Sievin kennelkerhoa edustava Mirja Päivärinne welsh corginsa Unin kanssa.

Miniluokassa Sievistä oli kaksi edustajaa: Arja Mattilan ja Maisan tie päättyi valitettavaan hylkäykseen ensimmäisellä karsintaradalla, mutta Mirja Päivärinne welsh corginsa Myyn kanssa kartturoi hienosti kaksi puhdasta rataa joiden ansiosta myös minien piirinmestaruuskulta tuli Sievin kennelkerholaiselle!

Medeissä Sieviä oli edustamassa juuri kolmosiin noussut Tanja Ahola Piin kanssa, Arja Mattila Villen kanssa sekä Ilpo Keiski Carloksen kanssa. Tanja ja Pii tekivät molemmat radat hienosti, mutta pienet kokemattomuuden piikkin menevät asiat matkan varrella veivät mahdollisuuden piirinmestaruustulokseen tällä kertaa. Myrskyvaroitus on kuitenkin jo annettu tuleviin vuosiin 😉 Arja ja Ville saivat ensimmäiseltä piirinmestaruusradalta 5 virhepistettä, mutta toiselta juostiin sitten puhdas nolla! Ihan ei kuitenkaan tämä riittänyt kovatasoisessa mediluokassa palkintopallille piirinmestaruuksissa, upea suoritus kuitenkin! Sievin sankariksi mediluokassa nousi Ilpo Keiski keskikokoisen villakoiransa Carloksen kanssa. Moni pyyhkii vieläkin hikeä otsalta tämän parin ensimmäisen pm-radan jännityksestä. Monta läheltä piti tilannetta sinne mahtui ja koskaan ei ole niin komeasti kaipunut “kiipee kiipee” huuto, mutta niin vain kokenut kartturi ohjeisti kokeneen Carloksen lopulta maaliin puhtallaa radalla 1,40 sekunnin yliajalla. Toiselta pm-radalta tämä pari sai juostua puhtaan nollan ja se riitti aina piirinmestaruus hopeaan asti! Huikeaa! 🙂

Makseissa seuraa edustivat Susanna Kariniemi belgianpaimenkoiriensa Rastan sekä Remun kanssa ja Henna Hautakoski valkoisenpaimenkoira Woodin kanssa. Remun piirinmestaruusradat päättyivät tällä kertaa hylkyihin, mutta Rasta ja Woody sen sijaan taituroivat yliaikanollat ensimmäiseltä piirinmestaruusradalta ja toiselta sitten molemmille puhtaat nollat. Vaikka ohjaajat jo ajattelivat, että ei yliaikanollalla taida maksien piirinmestaruusmittelöihin yltää niin niin vain tarkka työ joskus palkitaan ja lopulta maksien piirinmestaruuspronssipallille sai nousta ansaitusti Susanna Kariniemi belgianpaimenkoiransa Rastan kanssa. Paljon onnea!!! 🙂 Hennan ja Woodin sijoitus oli neljäs.

Kaiken kaikkieen Sievin kennelkerho toi 9 kisaajalla kotiin 5 palkintopallisijoitusta agilityn piirinmestaruuksista. Aika huikea suoritus! Paljon onnea jokaiselle! 🙂

Sunnuntaina jatkettiin piirinmestaruus rally-tokojen merkeissä, jotka järjestettiin meillä Sievässä. Alunperin kilpailuun ilmoittautui 13 kilpailijaa piirinmestaruudesta sekä peräti 5 joukkuetta! Valitettavien peruuntumisten vuoksi lopulta piirinmestaruudesta kilpaili 9 Keski-Pohjanmaan kennelpiirin alueen koirakkoa, joista 4 kappaletta Sievin kennelkerhon edustajia 😉

Joukkueiden tuloksia päästiin jännittämään heti alokasluokasta lähtien. Valitettavasti Sievi 2 joukkueen kulku loppui heti alkumetreille, kun heiltä jäi yhden ohjaajan myötä puuttumaan kaksi koiraa alemmista luokista. Kalajoen joukkueen polku katkesi alokasluokan koiran ottaessa 0-tuloksen. Harmi, sillä upeita tuloksia he onnistuivat saamaan sitten ylemmissä luokissa! Kun alokas ja avoin luokka saatiin käytyä näytti tilanne siltä, että Kannuksen Koiruudet tulevat joukkue mestaruuden viemään sillä 99p ja 100p alemman luokan koirakoille vei heidät kilpailun kirkkaaseen johtoon. Tässä vaiheessa toista paikkaa piti Sievin kennelkerhon 1-joukkue Iida Nivalan ja Ruscan taituroiman 99 pisteen sekä Kaarina Pesosen ja Yakin 83 pisteen voimin. Kolmantena joukkueena alempin koirakoiden suoritettua oli Keski-Pohjanmaan koirakilta.

Jännittävä joukkuekilpailu ratkesi vasta mestariluokan loppumetreillä. Voiton vei lopulta Sievin kennelkerhon 1-joukkue, jonka mestariluokan koirakot tekivät upeat 96p ja 100 pisteen suoritukset! (Sievin 1 joukkueessa kisasivat Kaarina Pesonen ja Pörrö MES, Eija Heinonen ja Ossi MES, Kaarina Pesonen ja Yaki AVO, Marjut Pellikka ja Merlin AVO sekä Iida Nivala ja Rusca ALO ) Toiseksi nousi Keski-Pohjanmaan koirakillan joukkue ja kolmanneksi jäi Kanko kaikista ennakko-odotuksista huolimatta. Komea joukkuekilpailu saatiin aikaan, kiitos jokaiselle seuralle joka joukkueen kokosi! Ensi vuonna jatketaan tätä hyväntuulista mittelöintiä 😉

Itse piirinmestaruustuloksia saatiin jännittää palkintojen jakoon asti. Tuomari Tytti Lintenhofer osasi sopivasti lisätä piirinmestaruuskisan arvokkuutta ja jännittävyyttä lisäämällä radalleen ihmispujottelun, joka montaa mestariluokan koirakkoa jännitti kovasti! Erikoisesta pujottelusta huolimatta mestariluokan koirakot suoriutuivat kunnialla ja tiukassa kisassa – ehkä hieman jopa puskista yllättäjänä – mestaruuden vei Sievin kennelkerhon Kaarina Pesonen Pörrön (Timonan Xotic Xorro) kanssa upealla 100 pisteen ratasuorituksella! Piirinmestaruushopea meni toisen koiransa kanssa hallitsevalle suomen mestarille Eva-Lotta Haloselle ja Hillalle (Sanmar Pop) ja piirinmestaruuspronssi sm-kisojen karsintaradan voittajalle, niin ikään meidän kennelkerholaiselle, Eija Heinoselle ja Ossille (Kutinan Xuurvili). Tuomarinpalkinto jaettiin mestariluokassa komean avauksen tehneelle Heli Nissilälle, joka edusti Keski-Pohjanmaan koirakiltaa upeasti 🙂

Maanantaina jatkettiin vielä piirinmestaruustokojen merkeissä. Siellä Sievin kennelkerhoa oli edustamassa Kaarina Pesonen ja Frilla sekä elämänsä ensimmäisessä EVL-kokeessa Eija Heinonen ja Ossi. Tokon piirinmestaruus meni toistamiseen jo SM-kisoissa kovan kuntonsa näyttäneille Eva-Lotta Haloselle ja Hillalle. Sievin kennelkerhon Eija ja Ossi ottivat komeasti piirinmestaruushopeaa ykköstuloksella laittaen samalla valiokellonsa käyntiin. Kaarinan ja Frillan tie ei tänään ihan riittänyt tulokseen, mutta olihan heilläkin taustalla upea viikonloppui kun Frillan valiokello lähti lauantaina käyntiin TOKOn saralla 😉

Sievin kennelkerhon väki onnittelee lämpimästi kaikkia piirinmestaruuskisoissa tuloksiinsa tyytyväisiä ja eritoten oman seuran väkeä, joilla on kyllä ollut niin huikea viikonloppu että tätä muistellaan vielä vanhanakin 😉

#hauhauchampion #koirakansa