Siirry suoraan sisältöön

Agility SM 2018 käytiin aurinkoisessa säässä!

  • tehnyt
Sievin mini agi SM-joukkue 2018

Sievin Kennelkerhon porukkaa matkasi Vantaalle 6 koiraa ja 4 ohjaajaa.

Olosuhteet olivat huippuluokkaa Myyrmäen jalkapallostadionilla, johon mahtui 4 kisakokoista agilitykenttää ja katsomotilaa oli yleisölle reilusti. Koirille oli varattu hyvät tilat viileästä jalkapallohallista, jonne joukkuetelttammekin nousi pystyyn perjantaina.

Lämmittelykisoissa pääsimme ottamaan tuntumaa kenttään, pikkumineissä starttasivat Maria ja Niklas tehden huikeat kaksi rataa nollalla, toinen pienellä yliajalla. Susanna ja Rasta tekivät myös kaksi rataa “melkein nollalla” eli lajin herkkyys näytti puolensa koiran ajauduttua väärälle radalle ja suoritus oli näin hylätty.

Lauantaina aamusta aloittivat SM-joukkueitten ensimmäiset koirakot omilla radoillaan. Sievin minijoukkueesta flunssasta äänetön Mirja ja Uni tekivät hyvää rataa, mutta kohtaloksi koitui hylkäys. Joukkueessa kolmen koiran tulee tehdä tulos, jotta joukkue saa tuloksen. Joukkueestamme suurin osa kisaa nykyään pikkumineissä, mutta joukkueissa ei tätä kokoluokkaa vielä ollut, eli rimat olivat korkealla ja kuskeja hiukan hirvitti!. Tilanne nostatti paineet seuraaville onnistumiseen. Kakkosena joukkuekoirista lähti Maria ja Niklas, jotka kovasta yrityksestä huolimatta ajautuivat myös hylkäykseen. Näin joukkeelle ei ollut enää tulosmahdollisuutta, ja Hanna-Lenna ja Nuppu saivat lähteä paineetta suoritukseensa, josta myös hylkäys. Ankkurina lähtivät radalle Mirja ja Myy tehden 10vp.

Susanna ja Rasta kisasivat Kiimingin Koiraharrastajien maxijoukkueessa tehden tuloksen 5vp pienellä yliajalla. Joukkueelle sij.30./77.

Sunnuntaina lämpötila nousi jo aamusta hellelukemiin, kun yksilöSM-karsintaradat stattasivat. Nollalla pääsi 40 nopeita finaaleihin. Susanna ja Rasta aloittivat maxien luokassa, kokenut koira luki itse rataa ja ajautui väärälle esteelle hyllyttäen radan, samaan ansaan ajautui moni koirakko tällä kivalla sveitsiläistuomarin radalla. Loppurata olikin aika mallikasta menoa.

Mirkku ja Myy olivat vuorossa miniluokassa ja kuskilla ei ääntä löytynyt enää yhtään…onneksi kokenut koira osaa lukea käsimerkkeja ja liikettäkin! Huikean jännittävän radan tulokseksi paukahti nolla ja ihanneaikakin alitettiin!

Seuraava jännityksen paikka oli sijoitus, riittääkö vauhti 40 parhaan joukkoon ja finaaliin…koiria kun luokassa starttasi 170! Sijoitukseksi jäi 29. ja sillä finaaliin!

Yksilöfinaaleihin startataan käänteisessä järjestyksessä, eli karrsintaradan voittaja starttaa viimeisenä. Kahdella nollalla sijoittuu, hylkäys tekee yhteistulokseksi hylkäyksen. Finaalissa Mirja ja Myy tekivät varman nollan ja loppusijoitus yhteistuloksissa oli 11. /170!!! Isot onnittelut!

Olihan meillä huippuviikonloppu ja jännitystä piisasi! Ilma suosi ja järjestelyt olivat toimivat. Ens vuonna uudestaan!