Siirry suoraan sisältöön

Poika on tullut kotiin…. ;)

  • tehnyt
piirinmestaruus kultajoukkue 2017 rallytoko (C) Mika Suni

Sunnuntaina 17.9 oli historiallinen päivä, kun Keski-Pohjanmaan kennelpiirissä ratkottiin ensimmäisen kerran rallytokon piirinmestaruuksia myös joukkueiden osalta. Piirin alueelta riittävästi koiria kasaan olivat saaneet Keski-Pohjanmaan koirakilltan väki sekä meidän Sievin kennelkerhomme. Tiedossa oli siis tiukka skaba jo lähtö metreillä 😉

Alokasluokan palkitut (C) Ida Jokela

Alokasluokassa kennelkerhon väestä kisasivat Asta ja Fiona, sekä varakoirakkona Anu ja Miska. Eikä oikeastaan paremmin olisi tämä sakki voinut joukkuekisan pohjia pedata, sillä Asta ja Fiona ottivat kaiken sen mikä oli mahdollista: täydet 100 pistettä ja luokkavoitto!! Anu ja Miska eivät paljoa huonommaksi jääneet keräten 95 pojoa ja tuomarin palkinnon. Sievi asteli siis johtoon 3 pisteen turvin 😉

Avoimen luokan palkitut (C) Ida Jokela

Avoimessa luokassa Sievin väestä kilpailivat Essi ja Tiisu sekä Susanna ja Remu. Selvästi hyvien pisteiden nälkä oli hyvin saavutettu alokas luokan jälkimainingeista ja niin Essi ja Tiisu taistelivat itsensä upealla radalla avoimen luokan toisiksi pisteillä 98/100. Kiltan joukkue nappasi avoimesta luokasta pisteen enemmän, joten joukkuekisan osalta tilanne oli enemmän kuin tiukka: Sievi johdossa 2 pisteen turvin 😉 Susannalla ja Remulla meni rata hieman kuumaksi alussa olleen hypyn myötä, jonka johdosta Remu pinkaisi astetta enemmän agilitymoodiin kuin olisi ollut tarvetta. 80 pistettä ja RTK2 kuitenkin tällekin parivaljakolle! 🙂

Voittajaluokan palkitut (C) Ida Jokela

Sitten saikin joukkue kokea jännityksen hetkiä, kun voittajaluokan koirakkoa ei näkynyt mailla eikä halmeilla vaikka kyseinen luokka oli alkamassa niillä näppäimillä. Onneksi ehtivät kuitenkin ajoissa paikalle, vaikkakin melko lentämällä menivät radalle 😉 Ja se valitettavasti näkyi tällä parilla etenkin kolmannen kyltin kohdalla josta he nappasivat -14 pistettä 🙁 Loppurata onneksi sujui parivaljakolle tyypilliseen varmaan tapaan ja lopputulemana 84 pistettä tälle parille ja se riitti voittajaluokan toiseen sijaan. Kennelkerhon kannalta harmittavasti kiltan puolelta löytyi voittajaluokan voittajakoirakko 93 pisteellä, joten Sievin johto vaihtui tässä vaiheessa tilanteeseen jossa kilta johti 7 pisteellä.

Mestariluokan palkintojen jako (C) Ida Jokela

Onneksi Sieviläisissä oli vielä viimeinen ässä taskussa kun Tiina ja Ruu starttasivat mestarissa kennelkerhon joukkueessa. Tiinalle ei toki kerrottu, että pientä painetta oli ilmassa kun laskeskeltiin, että 92 pistettä tarvittaisiin tältä parivaljakolta selkeään voittoon joukkuekisassa 😉 Komea rata oli tuomarin mielestä lopulta 91 pisteen suoritus ja siinäpä sitä sitten hetki mietittiin, että mitäs nyt tapahtuu kun 2 joukkuetta on tasapisteissä! 😛

pm rallytokon joukkuekisan 1. ja 2. joukkue :) (C) Ida Jokela

Sääntöjen mukaan joukkuekisassa tasapisteisiin päädyttäessä voiton ratkaisee korkeimman luokan koirakko. Ja näin Tiinan suoritus Ruun kanssa toi Sieville joukkuekullan tässä erittäin erittäin tiukassa kisassa. Go Sievi! 😉 Kiltalaisten kanssa onnisteltiin toisiamme tasaväkisestä kilpailusta ja todettiin, että ensi vuonna tavataan sitten Sievissä samoissa merkeissä. Jostain kuulin, että silloin olisi luvassa joukkuetta myös tuolta rannikon suunnalta joten kunnon skabat on varmasti luvassa ensi vuonnakin!

Sitä ennen kuitenkin: poika on tullut kotiin : 😉

Poika on tullut kotiin ;)