Siirry suoraan sisältöön

SM rallytoko 2017

  • tehnyt

Rallytokon SM-kisat käydään tänä vuonna yksipäiväisinä Seinäjoella lauantaina 19.8. Sievin kennelkerholla on jälleen ilo lähettää kilpailuun oma joukkueensa, sekä useampi yksilöSM-kisaaja! Ensimmäinen voitto on ollut jo se, että niin joukkue – kuin kaikki yksilöparivaljakotkin, pääsivät läpi karsinnasta. Kaikkiaan SM-kisoihin pyrki osallistumaan 40 joukkuetta, joista 32 pääsivät läpi karsinnasta ja pääsevät SM-joukkuekisaradoille näyttämään osaamistaan 🙂 Yksilö SM-kisoihin oli pyrkijöitä 84 kappaletta ja niistä 60 pääsi läpi alkukarsinnasta. Ei ollenkaan siis niin itsestäänselvää, että kisoihin ylipäänsä päästiin 🙂

Sievin kennelkerhon joukkueeseen vuonna 2017 kuuluvat:

Tiina Laakko ja berninpaimenkoira Raisa (RTK1 Ronetta´s Diamond Girl, AVO)

Tiina ja Raisa

“Avoimessa luokassa kisaa Ronetta’s diamond girl eli Raisa, Raisa on vajaa 2 vuotias berni tyttönen, joka on iloinen ja vilkas. Isoista kisoista ei vielä kokemusta ole mutta toivottavasti teemme yhdessä hyväksytyn tuloksen ja mahdollisesti saadaan koulari..”

Susanna Kariniemi ja belgianpaimenkoira Remu (RTK1 Curatrix´s Ares, AVO)

Susanna ja Remu

” 3-vuotias tervuerenuros Curatrix´s Ares eli Remu lähtee edustamaan Sieviä RallyTokon SM-kisoihin jo toista kertaa! Luokkana tänä vuonna AVO. Remu on häiriöherkkä, mutta tekee varmasti parhaansa. Tavoitteena on tehdä mahdollisimman ehjä suoritus ja saada seuran joukkueelle hyvät pisteet. Kuskin tehtäväksi jää tukea koiraa ja muistaa säännöt, ettei tule turhia pistemenetyksiä. “

Henna Hautakoski ja valkoinenpaimenkoira Woody (TK1 TK2 RTK1 RTK2 BH Kowhai Noname Warrior)

Henna ja Woody

” Woody on kohta 7-vuotias valkoinenpaimenkoira uros, jonka kanssa olemme edustamassa kennelkerhoa rallytokon SM-kisoissa kolmatta kertaa! Tällä kertaa kilpailemme voittajaluokassa ja kisoihin lähdetään sillä asenteella, että kaikki pisteet pyritään joukkueen eteen keräämään mitä vain saatavissa on 😉 Rallytokoa ajatellen Woody on mukava harrastuskaveri, jolla riittää malttia kuunnella mitä se ohjaaja pyytää tällä kertaa tekemään – ainakin yleensä 😉 “

berninpaimenkoira Ruu ( Fi RTVA Ronetta´s Charonjen Girl, MES)

Tiina ja Ruu

“Mestarissa ja näin ollen yksilöissä kisaa Fi Rtva Ronetta’s charonjen girl “Ruu” 5 vuotias tyttönen. Ruulle nämä on jo toiset rally-tokon sm-kisat ja toivon että Ruu tekee “mamma loman” jälkeen hienon comebackin kehässä. Tavoitteena meillä molemmilla on puhdas ja iloinen suoritus.”

Joukkue lähtee kilpailuun siis sillä mentaliteetillä, että ylemmillä koirilla on särkymävaraa, mutta avoimen luokan koirakoiden on kummankin saatava tulos joukkueen eteen. Tässä vaiheessa voi jo laittaa katseita ensi vuoteen ja ajatusta korvan taakse seuralaisille, että alemmista koirista on suorastaan pula! 😉 Onneksi kuitenkin joukkue saatiin kasaan ja kaikki on tämän kaartin kanssa mahdollista 🙂

Joukkueen lisäksi kennelkerhoa lähtee rallytokon SM-kisoihin edustamaan myös 2 yksilökoirakkoa, joten jännitystä riittää seuralaisille joukkueen lisäksikin ja rutkasti!

Yksilökilpailuissa seuraa edustaa joukkueen mestarikoiran lisäksi:

Tiina ja Rose

“Rose Evergrey’s karonetta’s gil on 4 vuotias todella vilkas tyttö joka tekee miljoona asiaa sekunnissa ja huomaa kaikki mahdottomatkin asiat, joten se on tuonut aika haastetta koulutukseen. Viime aikoina kuitenkin ollaan kehitytty parempaan suuntaan ja on koiristani ollut “aika tulostykki” kunhan vaan muistaa keskittyä. Tavoitteena meillä on hallita kisoissa koiran ja ohjaajan mielentila ja saada viime vuoden tapaan tulos sm:ssä.”

Tiina ja Rita

” Rita, Evergrey’s Ulrica on taas 3 vuotias erittäin äänekäs ja vietikäs kaveri. Joka kyllä osaa paljon asioita kun vaan saan sen oikeaan mielentilaan. Rita kisaa ekaa kertaa sm:ssä mutta yleensä se on parhaimmillaan, mitä suuremmat kisat ja hälinää on ympärillä..”

Näillä eväillä siis kilpaillaan 19.8 Rallytokon Suomenmestaruuksista. Jojona joukkueella toimii SM Tokoissakin samoissa hommissa pyörinyt Henna, joka pyrkii varmistamaan, että etenkin Tiina neljän(!) koiransa kanssa saa keskittyä täysin kilpailemiseen suurissa kisoissa 🙂 Peukut pystyyn ja vaikka paikan päälle kannustamaan oman seuran väkeä!

JOJO Henna