Siirry suoraan sisältöön

Arkitottelevaisuuskoulutusohjaajia Sievästä!

  • tehnyt
Kurssilaiset tehtävän äärellä

Nyt sitten on Sievässä vedetty ensimmäinen koulutusohjaajakurssi! Urakka aloitettiin helmikuussa yhden viikonlopun kokoontumisena ja jatkettiin loppuun maaliskussa toisella viikonlopulla. Kurssilaisia oli saapunut laajalta alueelta oppimaan sitä, miten niitä ihmisiä voisi kouluttaa kouluttamaan koiriaan paremmin 🙂

Aivoriihen tuloksia

Viikonloput koostuivat tiiviistä teoriaosioista, pitkistä keskusteluista ja tietysti myös niistä toiminnallisista harjoituksista. Yllä näette aivoriihen tuloksen siitä, mitkä ovat hyvän koulutusohjaajan ominaisuudet joita kohti olisi hyvä pyrkiä 😉

Toiminnallisissa harjoituksissa pureuduimme myös eri palkkausmenetelmiin: lelupalkka, namipalkka, takapalkka ja mitä kaikkia näitä nyt on. Ryhmissä mietimme missä asioissa eri palkkausmenetelmien käyttö oli kannattavaa, millaisia ongelmia niiden käytöstä voisi seurata ja miten näitä syntyneitä ongelmia voitaisiin korjata tai jopa ehkäistä kokonaan!

Näyttelytreeniharjoitukset menossa

Joka päivä vietimme myös mukavia hetkiä hallissamme tehden käytännön harjoituksia. Suuret kiitokset kaikille Sievin kennelkerhon harjoituskoirakoille! Hienosti riitti koiria jokaiselle harjoittelijalle, jokaisena kurssipäivänä 🙂

Luoksetulon ryhmäharjoitus menossa

Käytännön harjoituksissa käytiin läpi niin yksilö- kuin ryhmäopetustakin. Ryhmäopetustuokioissa pääsimme mukavasti käsiksi myös erilaisiia häiriöharjoituksiin. Yllä olevassa kuvassa on menossa Luoksetulon häiriöharjoitus, jossa koiria kutsutaan ohjaajien tykö vuorotellen. Ja voitko uskoa että pieni Hifi ei ollut ennen tätä päivää kuullutkaan luoksetulokutsua? 😉

Houkutusten Highway luoksetulotreenin loppukevennyksenä

Kaiken kaikkiaan arkitokokoulutusohjaajakurssilta hyväksytysti läpi pääsi 9 harjoittelijaa. Heidän seuraava tehtävänsä on suorittaa vielä 10 käytännönharjoituskertaa omien seurojensa riveissä, jonka jälkeen he saavat virallisen pätevyyden. Nyt voin jo kertoa, että taitavia koulutusohjaajia on täältä tulossa! 😉

Koulutusohjaajakurssin lomassa vietiin myös Sievän yöpymisneitsyys 😉 Ensimmäisenä viikonloppuna 6 reipasta kurssilaista yöpyi Sievän kotoisissa tunnelmissa. Toisena viikonloppuna yöpyjiä oli 5. Palaute öiden jälkeen oli mukavaa kuultavaa: hyvin oli nukuttu ja talo palvellut vähän liiankin kotoisasti 😉 Jälkimmäiselle viikonlopulle saivat yöpyjät käyttöönsä myös saunan ja kaksi rohkeaa kurssilaista sitä sitten testasikin: hyvät oli kuulemma löylyt! 🙂

Luoketulos ryhmätreeniä

2 työn täyteistä viikonloppua arkitokokoulutusohjaajakurssia antoi paljon. Kurssilaiset saivat eväitä ryhmien vetämiseen ja koirien sekä ohjaajien kouluttamiseen. Itselleni elävimpinä mieleen jäivät kapteeni käskee, houkutusten higway sekä erikoinen kaupunkitreeni – osiot ja niitä muistellessa kiipeää hymy väkisinkin huulille varmasti vielä pitkään 😉

Suuret kiitokset Sievän ensimmäisille kurssilaisille, yöpyjille ja saunojille! Kiitokset myös kaikille ihanille, jotka tulitte harjoituskoirakoiksi. Syksyllä sitten tulossa on rallytokonkoulutusohjaajakurssia 😉 Siitä lisää tuonnempana 😉