Siirry suoraan sisältöön

Koiraurheilukeskus Sievä

  • tehnyt

No nyt uskaltaa jo ihan julkisesti kirjoittaa Sievin Kennelkerhon suuresta haaveesta, joka on viimein lähtenyt käyntiin ihan konkreettisesti! Koiraurheilukeskus Sievä on saanut alkunsa 😉

Lokakuussa Sievin Kennelkerho teki kauppakirjat Sievin sivukylällä sijaitsevasta vanhasta maatilan pihapiiristä ja näin ensimmäistä kertaa kennelkerhon historian aikana on seuralla oma tontti oheisrakennuksineen! Noin 1,45 ha tontilla sijaitsee vanha rintamamiestalo, sauna-/autotallirakennus, aitta sekä noin 200 neliön hallirakennus.

Kaikki tontin rakennukset on tarkoitus hyödyntää kennelkerhon käytössä: rintamamiestalosta muokataan seuralle oma kerhomökki, jossa voidaan kokoustella, kouluttautua, nauttia kanttiinin tarjottavia ja tarpeen tullen vaikka majoittua 🙂 Autotalliin on suunnitteilla nosework- sekä luonnetestiloja, ja vanhasta kanalasta ollaan kunnostamassa omaa pientä puolilämmintä treenihallia. Jo olemassa olevien rakennelmien lisäksi ollaan tontille tekemässä kahta n. 32x50m treenikenttää, joista toinen tulee olemaan kivituhka- ja toinen ruohokenttä.

Ihan yksin ei kennelkerho ole tähän hankkeeseen kuitenkaan lähtenyt, vaan taustalla on mukana Rieska-Leaderiltä myönnetty avustus, jolla katetaan osa hankkeen kuluista. Ilman Leader-rahoitusta ei pienellä seuralla olisikaan ollut tällaiseen suureen ponnistukseen uskallusta lähteä. Upeasti on hankkeeseen mukaan saatu myös Sieviläisiä yrityksiä, jotka ovat ymmärtäneet hankkeen merkityksen alueellisesti! Suuret kiitokset siis jo tässä vaiheessa Muhola Oy sekä Omega keittiöt!

Tontilla onkin kauppojen jälkeen käynyt kova kuhina ja talkootyöllä on raivattu tulevaa treenihallia, piha-aluetta sekä suunniteltu tulevaa. Alla hieman kuvia hankkeen tähänastisista vaiheista 🙂

Hallirakennusta ennen siivousurakan alkua 🙂

Hallirakennusta kun isoimmat rojut on jo saatu poissa. Tässä menossa vanhojen kanahäkkien purkua.

Hallirakennusta 15.10. työmaalla olleen kökkäporukan jäljiltä 🙂 Kiitos vaan talkooväki! Siistiä on tullut! 😉

treenihalli, remontti

Hallirakennus 16.10. Tolpat saivat uutta väriä samalla kun vaihdettava kipsilevyt saivat kyytiä 😉

Tonttia tieliittymältä katsottuna ensimmäisellä tarkastuskäynnillä keväällä 2016.

Ja samalta paikalta kuvattuna puunraivaustalkoiden jäljiltä lokakuussa 2016 😉

Tontin takaa risukkoa keväältä 2016. Tähän tulee kivituhkakenttä.

Tontin takaa risukon raivauksen jälkeen lokakuussa 2016.

Paljon on jo tehty, mutta paljon on vielä tehtävää ennen kuin koiraurheilukeskus Sievä pääsee toimintaan. Päivitellään hankkeen edistystä aina tänne blogiinkin aika ajoin, niin näette kaikki miten hanke etenee 🙂 Seuraavaksi vuorossa ovat maanrakennustyöt, joiden toivomme pääsevän alkuun vielä tälle syksyä.

Sievin Kennelkerho on ison asian äärellä, mutta yhteen hiileen puhaltamalla ollaan jo askel lähempänä sitä suurta unelmaa, että meillä on oma, täyden palvelun koiraharrastuskeskus 🙂