Siirry suoraan sisältöön

SM rallytokon edustus 2016

  • tehnyt

Sievin kennelkerhon edustusjoukkue rallytokon SM-kisoihin lokakuun alkuun on valittu. Tänä vuonna joukkueeseen haki mukavasti etenkin ylempiä koirakoita ja rallytokotoimikunta olikin kovan työn edessä valitessaan joukkuetta. Joukkueen valinnassa on käytetty koirakkokohtaisia tuloskeskiarvoja sekä ajatusta että varsinaisessa joukkueessa kisaisi 5 eri ohjaajaa. Lisäksi rallytokotoimikunta on halunnut, että joka luokkaan löytyisi seuralta edustaja. Vaikean valinnan tulokset esitellään alla. Joukkueen lisäksi kennelkerholta lähtee komea määrä yksilökisaajia mestariluokkaan mittelemään SM-titteleistä. Heistä useampi kisaa rotuyhdistyksensä joukkueessa, mutta yhtä lailla he ovat kennelkerhon edustajia yksilökisassa 🙂 Luvassa on siis moninkertaisen jännittävät SM-kilpailut kennelkerhon väelle 😉

Sievin kennelkerhon SM rallytokojoukkue vuosimallia 2016:

Susanna ja Remu ALO

Belgianpaimenkoira uros Remu ja Susanna Kariniemi, alokasluokka

Hiukan yllätyksenä ohjaajalle tuli joukkueeseen pääsy tämän teinipojan kanssa. Remu on 2-vuotias, osaavakin, kunhan kontakti ohjaajaan säilyy. Rally-Tokossa olemme kisanneet kaksi kertaa alokkaassa, josta molemmilla kerroilla tulos, vaikka pistesaldolla ei juhlittu. Nyt on koira hiukan jo kokeneempi ja toivottavasti kestää häiriötä paremmin. Nuoresta iästään huolimatta, tämä on jo toinen SM-Joukkue-edustus Remulle tälle vuodelle! Ohjaajalla on takana enemmän kilometrejä ja kokemusta isoistakin kisoista, tosin eri lajeista. Rally-Tokon SM-joukkueessa edustimme viime vuonna Remun isän, Rastan kanssa. Minun tehtävänäni on huolehtia sääntöjen mukaisista liikkeistä ja kannatella koiraa, jos se tarvitsee tukea. Tavoitteena on hakea SM-kisoista se RTK1.

Minna ja Sissi ALO

Kultainennoutaja Sissi ja Minna Levä, alokasluokka Sissi (Windalas Ocean of Love) on 6-vuotias kultsu, jonka kanssa tutustuimme rallytokon salaiseen maailmaan keväällä 2016. Sissillä on jonkin verran tokotaustaa, mutta siinä lajissa ongelmana on vireen säilyminen. Rallytoko on ehdottomasti Sissille sopivampi laji ja lähdemmekin mielellämme edustamaan Sievin kennelkerhoa SM-kisoihin. Koira kyllä osaa temput, mutta aloittelevasta ohjaajasta ei ole varmuutta 😉

Henna ja Woody AVO

Valkoinenpaimenkoira Woody ja Henna Hautakoski, avoin luokka

Woody (BH TK1 TK2 RTK1 Kowhai Noname Warrior) on 5,5 vuotias valkoinenpaimenkoira uros, jonka kanssa lähdemme toista kertaa edustamaan Sievin kennelkerhoa SM rallytokoihin. Viime vuonna kisasimme alokasluokassa varsin mallikkaasti ja toivottavasti tänäkin vuonna pystymme vastaavanlaiseen suoritukseen. Tänä kesänä on Woodista tullut varsinainen SM kisojen konkari, sillä lähdemme nyt kolmatta kertaa edustamaan seuraa isoihin kisoihin tälle vuotta 😉 Aiemmissa tämän vuoden kuninkuuskisoissa emme ole oikein yltäneet oman tasoiseemme suoritukseen, mutta toivotaan että kolmas kerta toden sanoo ja jälleen rallytokon SM-kisoissa saisimme tehtyä joukkueelle mukavan pistesaldon 🙂

Asta ja Keiju VOI

Buhund Keiju ja Asta Rekilä-Suni, voittajaluokka

Keiju (FI MVA Tunturipuron Lumikeiju) on 3,5vuotta vanha Buhund narttu. Kisaamme ensimmäistä kertaa sm-joukkueessa. Keijun vahvuus on paljon monimutkaisia tehtäviä sisältävät radat ja oikealta tehtävät asiat. Vasen on hieman tylsää, mutta sitä olemme koittaneet tehdä myös kivaksi asiaksi.

Itse olen harrastanut lajia 2012 alkaen. Ensimmäisesta treeni kerrasta jo laji alkoi kiinnostaa paljon. Kisasin jo ennen lajin siirtymistä kennelliitolle.

Tiina ja Rea MES

Berninpaimenkoira Rea ja Tiina Laakko, mestariluokka

Rea (FIN TVA FI KVA BH JK3 RTK4 Ronetta´s Amoretta) on iloinen ja vauhdikas veteraaniberni, jolla ikä ei vielä näy. Rallytokosta tuli Rean “eläkeläislaji”. Rallytokoa ollaan treenattu nyt 2-vuotta ja kisattu siinä ahkerasti. Tavoitteena meillä on tehdä Sm-kisoissa iloinen, puhdas suoritus ja toiveissa olisi päästä vielä finaaliradallekkin.

Varakoira: Raisa ja Tiina ALO

Varakoira alempiin: berninpaimenkoira Raisa ja Tiina Laakko, alokasluokka

Raisa (Ronetta’s Diamond girl) on vielä aloittelia Rallyn saralla, vaikka paljon jo osaakin. Raisa on vielä aika vauva luonteeltaan, tosin ikääkin vielä vajaa vuosi. Kisoihin ei vielä pitänyt mennä pitkään aikaan mutta Sennen mestiksissä käytiin kuitenkin korkaan rally ura, pistein 91. Raisa on iloinen berni, joka seuraa emänsä ja siskopuolen jalanjälkiä rallytokossa 🙂

Varakoira ylempiin: berninpaimenkoira Ruu ja Tiina Laakko, mestariluokka

Ruu (FI RTVA BH TK2 Ronetta’s charonjen girl) on iloinen berni, joka on ensimmäinen rallytokovalioni. Ruu on yleensä täsmällinen suorittaja, kunhan ohjaaja vaan muistaa ohjata oikein. Ruun kanssa on lajia harrastettu myös 2-vuotta. Ruu osallistuu myös Sm-karsintaan ja toiveissa olisi tehdä iloinen suoritus, jolla mahdollisesti pääsis finaaliradallekkin. Ruu osallistui myös viime vuonna joukkue kisaan ja toivottavasti ohjaajalla on nyt enemmän kokemusta lajista kuin vuosi sitten 🙂

Sievin kennelkerhon yksilöedustajat SM rallytokoissa 2016:

Yksilö: Anu ja Rose

Novascotiannoutaja Rose ja Anu Kivioja

Rose (Novamian Rose Moonstone) on 3-vuotias tollerityttö joka lähtee ensimmäistä kertaa rallytokon SM-kilpailuihin. Olemme hakeneet tollerijoukkueeseen johon pääsystä emme vielä tiedä tai osallistumme yksilökilpailuun mestariluokkaan 🙂

Saksanpaimenkoira Rose ja Tiina Laakko

Rose 3 vuotta (BH TK1 RTK4 Evergrey’s Karonetta’s girl) on todella vilkas saksanpaimenkoira, joka kuulee ja näkee kaiken, joten välillä aika haastavakin tapaus. Keskittyessään täysillä ja kun vire on sopiva niin pystyy kyllä huippusuorituksiinkin. Tästä on todisteena ensimmäinen Mestari luokan kisa, josta tuloksena 96 pistettä ja alokasluokastakin on tullut täydet sata! Haaveena meillä on Rosen kanssa tietenkin saada valiotitteli, rallytokossa ei taida olla saksanpaimenkoiria vielä valioina. Rallytoko sm:ssä toivon että saadaan vire sopivalle tasolle ja tehdään iloinen suoritus kehässä.

Yksilö: Kaarina ja Conn

Colliet Conn & Pörrö sekä Kaarina Pesonen Olen lähdössä rally-tokon SM-kilpailuihin ensimmäistä kertaa kahden pitkäkarvaisen collien kanssa. Molemmat osallistuvat MES-luokkaan Suomen Collieyhdistyksen joukkueessa. Conn eli Downmoore No Comments on jo 10-vuotias papparainen ja Pörrö eli Timonan Xotic Xorro on 6-vuotias. Rally-tokoharrastuksen aloitimme lajin virallistumisen myötä ja kumpikin on saavuttanut tänä vuonna RTK4-koulutustunnuksen. Odottavalla mielellä mennään Lahteen lokakuun alussa! 🙂

yksilö: Kaarina ja Pörrö

Kennelkerho toivottaa koko Sm rallytokon edustusväelle lykkyä pyttyyn isoihin kisoihin! Täällä ollaan tassut ja peukut pystyssä, jotta jokainen saisi tehtyä huippusuorituksen! 😉