Siirry suoraan sisältöön

NoseWork-kurssilla kävi tuhina

  • tehnyt

Aktiivinen kerhomme oli taas ajan hermolla ja järjesti kurssin Suomeen tulleesta uudesta lajista NoseWork. Kouluttajaksi saatiin Päivi Berg ja treenipaikaksi Kirsin autotalli, bonuksena kahvitarjoilu!

Kurssi laitettiin pystyyn hetkessä ja saman tien se olikin tupaten täynnä! Oppilaiksi tuli koiria pikkupennuista aikuisiin koiriin ja tämä laji sopiikin kaikille iästä ja koosta riippumatta!

Autotallissa teimme ensimmäiset harjoitukset pahvilaatikoitten kanssa, koirilla ei kauaa mennyt idean hoksaamiseen: nuuhkit pahvilaatikoita, joista löytyy nami!

Tehtävää vaikeutettiin ja alettiin ehdollistamaan koiria eukalyptuksen tuoksuun; namin sai vain siitä laatikosta, jossa oli tuota tuoksua. Seuraava tehtävä oli ulkona autokatoksessa muovilaatikoilla, taas nami vain eukalyptus-hajustetusta laatikosta. Taitavimmat saivat ilmaista myös nurin päin käännettyyn laatikkoon piilotetusta hajusta.

Koirat selvästi nauttivat haasteista, ohjaajille ehkä vaikeinta oli reagoida nopeasti koiran oikeisiin suorituksiin, moni käyttikin tähän naksutinta ajoituksen helpottamiseksi. Tällainen hajutyöskentely väsyttää koiraa nopeasti, varsinkin pennuilla alkoi jo näkyä loppua kohti, että töitä oli tehty. Aktiiviselle kilpakoiralle tämä on varmana hyvä lepopäivien treeni, kroppa lepää ja aivot tekevät hommia.

Sivustolta www.noseworkfinland.com löydät lisätietoa lajista ja seuramme on jo suunnittelemassa uusia tutustumiskursseja ja yhteistreenejäkin suunniteltiin. Laji on halpa aloittaa ja helppoa harjoitella kotonakin. Välineitä löytyy helpolla ja vain hajut tarvitsee ostaa.