Siirry suoraan sisältöön

Edustusta Agilityn SM-kisoihin!

  • tehnyt

Agilityn SM-kisat pidetään 13-14.6 Oulussa.

Sievin Kennelkerhoa edustavat Maxi 3-luokassa Susanna Kariniemi ja belgianpaimenkoira, tervueren uros Rasta.

Susanna:

Saimme SM-kisoihin tarvittavat nollatulokset jo viime syksynä kasaan ja päätin lähteä kerrankin isoihin arvokisoihin haistelemaan tunnelmaa ja saamaan kokemusta. Starttimäärät ovat huikeat:

Perjantai 12.6. normaalit 3 luokkien kisat yhteensä 854 starttia.

Lauantai 13.6. SM -joukkukisaan ilmoittautunut 206 joukkuetta.Sunnuntai SM -yksilökisaan ilmottautunut 739 koirakkoa.

Olen harrastanut agilitya vuodesta 95 ja Rasta on viides agilitykoirani. Rasta on 6,5 vuotias ja ihan parhaassa iässä nyt: kokenut ja osaava, mutta vielä nuori. Kuskilla vahvuutena pitkä kisakokemus ja positiivinen asenne. Molemmat rakastamme agilitya!

Olen itse kehittynyt ohjaajana viime vuoden aikana paljon ja yhteistyö Rastan kanssa vahvistui Stellan jäädessä eläkkeelle. Rasta on loistava agilitykoira, tulee helposti ohjauksiin ja on estevarma. Virheistä saankin syyttää itseäni-aina. Koira tekee isoja, ilmavia hyppyjä ja niitten kokoamista ja hypyn lyhentämistä on opeteltu. Ohjaajan ajoitus onkin tässä tärkeä, kun koira etenee n.4-4,5m sekunnissa, ei mietinnöille jää aikaa!

Aloitamme Oulun urakan jo perjantain normaalikisoissa ja jatkamme joukkuekisassa Suomen Belgianpaimenkoira Ry:n edustusjoukkueessa, sunnuntaina on sitten kovin koitos yksilöSM-kisa. Tavoitteena meillä on saada ehjiä ratoja ja nollia. Riskillä mennään, eikä nopeitten bortsujen vauhtiin ylletä, mutta koitetaan varmuudella paikata vauhdin vajetta.

rasta_eteen.jpg

kuva Leena Partanen